مشهد به عنوان یکی از پر توریست ترین شهرهای کشور ایران به شمار می رود که پایتخت معنوی ایران می باشد، بنابراین علاوه بر حرم امام رضا جاذبه های گردشگری فراوانی را درون خود جای داده است که می توان به مکان هایی مثل، امام زاده ها، بقعه ها، کوه سنگی، پارک های آبی، بازارها، روستا، آبشار ها و . اشاره نمود. هر کدام از این جاذبه ها ویژگی های منحصر به فرد خود را دارا هستند. در این مطلب ما یکی از آثار باستانی مشهد یعنی مدرسه علمیه عباس قلی خان شاملو را برای شرح می دهیم. با مراجعه به مجله مستر بلیط می توانید اطلاعاتی که احتیاج دارید را مطالعه نمایید.

مدرسه عباس قلی خان یکی از قدیمی ترین و بزرگ ترین مدرسه های موجود در مشهد است که بانی احداث آن شخصی به اسم عباس قلی خان شاملو می باشد و در زمان حکومت صفویان حاکم هرات بوده می زیسته است. با توجه به کتیبه ای که در سر در وردی این بنا قرار گرفته تاریخ ساخت این اثر را به سال 1077 هجری قمری نسبت داده اند که به عنوان یکی از شاهکار های معماری زمان خود طرفداران زیادی دارد. امروزه حدود 0 طلبه فارغ التحصیل دانشگاهی در این مدرسه مشغول به تحصیل هستند. قسمت زیادی از زمین ها و بازارهای اطراف مدرسه که موقوفات این بنا بوده اند با همکاری مسئولین قضایی و مقامات دولتی در حال تلاش برای بازگشت این بناها به حالت اولیه هستند.

مدرسه علمیه عباسقلی خان شاملو

همان طور که گفته شد عباس قلی خان شاملو بانی این اثر تاریخی بوده بنابراین اطلاعاتی را در مورد این شخص در اختیار شما قرار خواهیم داد. مرتضی خان سپهری شاملو از نسل هفتم عباس قلی خان است که در این مدرسه حضور دارد و امروزه مدیریت این مدرسه را بر عهده گرفته است. در طی سالیان این بنا آسیب هایی را دیده است اما از سال 1378 با پیگیری هایی که انجام شد شروع به مرمت این اثر تاریخی نمودند و اقدامات بی نظیری را برای این مدرسه انجام دادند.

به طور کلی شاملوها از نوادگان غزال ها بوده اند که از افراد تورک آناتولی به شما رفته اند و در قرن چهارم به دین اسلام گرایش پیدا کرده اند بنابراین به آن ها ترک های مسلمان گفته اند. بعدها شکل گیری حکومت سلجوقیان که حکومتی چند صد ساله بود با غزال ها بوده و در عراق و آناتولی و خراسان مشغول به ست می شوند. اما با حمله مغول ها به ایران، به سوریه مهاجرت کردند و دوباره در زمان حکومت صفویان به کشور ایران باز گشتند که عنوان غزلباش ها را از آن خود کردند.

با توجه به این که خاندان شاملوها تعداد بیشتری داشته اند بنابراین بر منطقه حکومت می کنند اما در زمان شاه طهماسب رونق خود را از دست می دهند در نهایت در اواخر حکومت دوباره جایگاه خود را به دست می آورند . بعد از مردن شاه عباس شاه اسماعیل دوم حکومت را در دست می گیرد که از 7 سالگی در طایفه شاملوها زندگی کرده است و علاقه خاصی به آن ها داشته است. در سال های 1007 تا 1027 حسین خان شاملو را امیر خراسان قرار می دهند که دارای 4 فرزند پسر و 4 فرزند دختر بوده بنابراین حسن قلی خان پدر عباس قلی خان شاملو بوده است.

https://mrbilit.com/mag/abbas-qoli-khan-seminary/

مدرسه علمیه عباس قلی خان شاملو

خان ,مدرسه ,ها ,عباس ,قلی ,شاملو ,قلی خان ,عباس قلی ,خان شاملو ,یکی از ,این مدرسه ,زمان حکومت صفویان

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

هنرستان کاردانش امام علی ( ع ) - شهرستان فسا فروشگاه آنلاین فایل مرتضی احمدی تبار هنر و هنرمند safirdep کتابخانه امام هادی(ع) مجله دلتا شیراز وبلاگ کلاس آموزش دفاع شخصی دوره تخصصی دفاع فردی در تهران